U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Beenham met röstikorstje en pompoengratins

30 min bereidingstijd
40 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 75 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 2 verpakkingen Aviko Gratins met tijm en rozemarijn (à 4 stuks)
  • 1 beenham van 500 g
  • 1 el mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje salie
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 200 g pompoen (stuk met schil, zonder draden en pitten)
  • 1 eidooier
  • 2 el crème fraîche
  • 4 takjes tijm
  • 75 g gewelde pruimen
  • 1 tl gemalen kardemom
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 75 ml appelsap
  • 25 g roomboter
  • 25 g rucola
  • Bakplaat met bakpapier, rasp, staafmixer

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Leg de beenham op de bakplaat en besmeer de bovenkant met de mosterd.
  • Strooi de rösti in een kom. Pers er 1 teentje knoflook boven. Hak de salieblaadjes fijn en meng met 50 gram kaas door de rösti. Verdeel de rösti over de beenham en druk licht aan.
  • Rasp de pompoen (met schil en al) grof. Meng in een kom de eidooier met de crème fraîche en de resterende 50 gram kaas. Pers of rasp er het tweede teentje knoflook boven. Ris de blaadjes van de takjes tijm erboven en voeg peper naar smaak toe. Schep de pompoenrasp erdoor.
  • Zet de gratins bij de beenham op de bakplaat. Verdeel het pompoenmengsel over de gratins. Bak de gratins samen met de beenham in de voorverwarmde oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Meng intussen in een steelpan de pruimen met de kardemom en kruidnagel, het appelsap, de roomboter en 150 ml water. Verwarm 10 minuten en pureer de pruimen van het vuur met de staafmixer. Voeg extra appelsap of water toe als de pruimensaus nog te dik is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Strooi de rucola op een schaal en leg er de beenham op. Zet de pompoengratins erbij. Snijd de beenham aan tafel in mooie plakken. Serveer met de kruidige pruimensaus.

 

Variatietip: Vervang de pompoen door pastinaak, koolraap of knolselderij.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 775 kcal
  • 49 g vet waarvan 32 g verzadigd
  • 43 g koolhydraten
  • 38 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 3,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen